Çalışma Saatleri: 09:00 - 18:00
Günümüzde çeşitli yöntemler ile saç ekimi işlemleri yapılmaktadır. Bu yöntemlerin tercih edilme sebepleri ekilecek bölgeye ve kişinin isteğine değişiklik gösterebilmektedir. Şuan aktif olarak kullanılan yöntemler DHI (CHOI PEN), FUE Saç Ekimi, (MİCRO FUE, SAFİR FUE, PERKÜTAN FUE) yöntemleridir. Bunların dışında çok eski bir yöntem olan FUT yöntemi ise artık kullanılmamaktadır.
Eskiden kalem saç ekim tekniği olarak bilinen şimdi ise DHI Saç Ekimi (direct hair implant) ismi ile anılan yöntemi açıklayalım. Öncelikle belirtmek gerekir ki DHI yönteminde saç folikülü transferleri choi pen adı verilen implanter kalemler ile yapılmaktadır. İkisi farklı bir tedavi yöntemi değildir. Birisi yöntemin ismi diğeri ise yöntemde kullanılan malzemenin ismidir.
Bu yöntem ilk olarak Kyungpok National University ‘de ortaya çıkmıştır. Burada ilk olarak düz ve kalın telli saç karakteristiğine bu işlem uygulanmış ve başarı elde edilmiştir. Ama kıvırcık, dalgalı, ince telli saç yapısına sahip kişilerde ise başarı sağlanamamıştır. Daha sonrasında ise choi pen’ler biraz daha genişletilmiş çaplara sahip olarak üretilerek genel saç tipleri içinde kullanıma uygun hale getirilmiştir. Günümüzde aktif olarak kullanılan choi pen’lerin kalınları saç kalınlığına göre 0.8mm – 1.2 mm arasında değişmektedir. Choi pen genel olarak basmalı kalem mantığı ile çalışır ve ucunda 21G x ½ kalınlığı ve boyutuna benzer bir iğne ucu ve bu iğne ucunun içinde de kökü dokuya baskılayıp yerleştiren bir metal bulunmaktadır. Bu iğne ucunda saç folikülünün yerleştirilmesine olarak sağlayan ince düz bir şerit halinde boşluk da bulunmaktadır.
DHI yönteminde de yine operasyon öncesi prosedürler diğer saç ekimi yöntemlerine benzerdir. Operasyon öncesi kişiden öncelikle 10cc civarından kan alınarak kan testi yapılır. Ayrıca alınan kanın bir kısmı ile de işlem sonrası saç tedavisi işlemi uygulanır. İşleme ilk olarak kişi için doğru lokal anestezi yöntemi tercih edilerek uygulanmaya başlanır ve saç folikülü aşaması için hazır hale getirilmiş olur.
DHI yönteminde saç kökleri donör alandan Foliküler Ünite Ekstraksiyon yöntemi ile alınmaktadır. Buraya kadar olan kısımlar aslında diğer saç ekimi yöntemleri ile benzer şekilde yürümektedir. Fakat buradan sonra ki aşamalarda normal ekim tekniklerinden ayrılmaktadır.
Donör alandan alınan saç folikülleri özel bir penset yardımıyla choi pen içerisine zarar vermeden yerleştirilir ve donör alandan alınan saç folikülü ihtiyaç olan bölgeye transfere uygun hale gelmiş olmaktadır. Bu aşama aslında DHI yönteminin en kritik aşamasıdır. Çünkü ekilecek olan saç folikülü choi pen’e yerleştirme esnasında zarar görürse kalan tüm prosedürler yüzde yüz verimle gerçekleşse bile saç çıkışında problem olacaktır. Dolayısıyla DHI yöntemi uygulanırken konusunda uzman kişilerin işlemleri yapması çok önemlidir.
DHI yöntemini diğer saç ekim yöntemlerinden ayıran en önemli özellik; kanal açılma ve köklerin ekilme aşamasının aynı anda gerçekleşmesidir. Diğer bütün saç ekim yöntemlerinde saç folikülleri donör alandan alındıktan sonra direk ihtiyaç olan alana transferi yapılmaz. Bu transfer işleminin gerçekleşebilmesi için ihtiyaç olan bölgeye micro kesiler yapılır diğer bir isimle kanal açılır. Daha sonrasında ise bu açılan kanallara saç folikülleri yerleştirilir. İşte bu iki aşama DHI yönteminde tek aşama halinde yapılmaktadır. Choi pen’in ucu deriye kesi işlemini yaparken yerleştirilen saç folikününde transferi gerçekleştirilmiş olur. Aslında bu yöntem perkütan kanal açma tekniğinin geliştirilmiş versiyonu olarak düşünülebilir. Perkütan kanal açma işleminde de choi pen’in ucuna benzer bir uçla saç foliküllerinin yerleştirileceği kanallar açılır. Sonraki aşamada saç ekimi gerçekleşir. DHI yönteminde ekilecek saç foliküllerinin sayısı ve sıklığı kişinin ihtiyacına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ekim yapılacak saçın açısı öncelikle mevcut saçların açısına bakılarak aralardan denge oluşturacakları yaklaşık 30 – 40 derece arasında ki değerlerde işlem yapılmasına özel gösterilir.